078-3036891 info@welstandbouw.nl

Het oog wil ook wat

Voor het bouwen van een woning in Nederland is bij de gemeente een commissie ingesteld die een bouwplan toest of het past in de locatie waar het huis gebouwd gaat worden.

Deze commissie is een onafhankelijk adviesorgaan en bestaat uit deskundige personen op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschap en openbare ruimte.

Vooraf toetsen

Bij Welstand bouw bent u aan het juiste adres voor het bouwen van u woning. Omdat wij graag mooie en goede woningen bouwen, verzorgen wij ook de aanvraag van uw woning bij de gemeente en leggen dit voor aan de plaatselijke welstandscommissie. Deze zullen zich over uw plan buigen.

Welstandsnota

Voor de locatie waar u wilt bouwen is meestal ook een Welstandsnota opgesteld en is er een bestemmingsplan aanwezig. Deze regels worden door Welstand Bouw gecontroleerd aan uw ontwerp. Hierdoor zal er eerder een postief advies volgen van de Welstandscommissie. Deze regels gelden uitsluitend de buitenzijde van de woning en de afmetingen ervan.

Kan de gemeente uw bouwplan afwijzen door het gekozen bouwsysteem?

Nee, elk bouwsysteem mag gebouwd worden mits het voldoet aan de regels in het bouwbesluit. Bij de aanvraag wordt door Welstand Bouw de benodigde gegevens gemaakt en bij de aanvraag ingediend.